Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Busztragédia Horvátországban, legkevesebb 12-en meghaltak

Fotó: Unsplash/David Boca
not image

Hujber Dávid

2022. augusztus 6. - 10:50

A legfrissebb információk szerint Horvátország északi részén következett be a tragédia, aminek eddig legkevesebb 12 áldozata van-

Egy lengyel rendszámú busz sodródott le az autópályáról Horvátország északi részén szombaton a hajnali órákban. A rendőrség először 11 áldozatról számolt be, majd nem sokkal később kiderült, hogy újabb fővel nőtt az elhunytak száma, amit a vecernji.hr is megírt.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

Az ABC a cikkében azt írja, a horvát rendőrség a Twitteren keresztül is jelentett a balesetről, melynek immáron 12 áldozata van, míg sokan mások megsérültek. A horvát állami HRT televízió szerint legalább 34 sérültről tudni, sokan közülük súlyosan megsérültek.

Azt mondják, a baleset legvalószínűbb oka, hogy a sofőr elaludt a volán mögött, de egyelőre ezt nem erősítették meg, zajlanak a vizsgálatok. A tragikus baleset helyi idő szerint 5 óra 40 perckor történt Zágrábtól mintegy 50 kilométerre északra az A-4-es autópályán, ami a turistaszezon csúcsidőszakában elég forgalmas.

A horvát média beszámolója szerint több mentőcsapatot is küldtek a helyszínre, összesen 16 ilyen csapatról tudni, köztük rendőrökkel, tűzoltókkal és mentőkkel. A lengyel külügyminisztérium szóvivője a TVN24 lengyel hírcsatorna kérdésére azt mondta, a kormány egyelőre nem rendelkezik információkkal.

FRISSÍTÉS: A lengyel kormánytól Mateusz Morawiecki a Twitter oldalán megerősítette, a busz utasai zarándokok voltak, akik Medjugorie felé tartottak, de már soha nem érhettek oda. A politikus ugyancsak legmélyebb együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Emellett utasította a konzuli szolgálatukat, hogy szervezzenek támogatást a balesetben érintett családjainak.

Az MTI jelentése, melyből kiderül, hogy a buszon nem voltak gyerekek: Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek – közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

 Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni. A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.

Liner/MTI