Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,77 Ft
Euró
384,62 Ft
Font
451,20 Ft
Bitcoin
67,067 $

Komoly csomag érkezik: Norvégia 22 darab M109-es önjáró ágyút adományozott Ukrajnának

A védelmi miniszter szerint Norvégia adománya egy „jelentős hozzájárulás”, amelyre „Ukrajnának nagy szüksége van”, a jövőbeni adományok kapcsán azonban nem fognak több bejelentést tenni.

...svg content...Fotó: Fel nem robbant orosz rakéta a földbe fúródva egy mezőn a kelet-ukrajnai Szoledar település közelében 2022. június 7-én. MTI/AP/Bernat Armangue
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A norvég védelmi minisztérium jelentése szerint az ország 22 darab M109-es önjáró ágyút adományozott Ukrajnának, hogy ezzel nyújtsanak támogatást „az orosz támadásokkal szembeni ellenálláshoz”.

Björn Arild Gram védelmi miniszter szerdai nyilatkozatában arról beszélt, miszerint az ukrajnai háborúban bekövetkezett fejlemények arra utalnak, hogy szükség van a nehéztüzérségi fegyverrendszerek eljuttatására.

Hozzátette, hogy a norvég hadsereg által adományozott önjáró tarackok nagy hatótávolságú fegyverek, amelyeket minden szükséges felszereléssel, pótalkatrészekkel és lőszerekkel együtt szállítottak el, a sereg jelenlegi készletét pedig a Dél-Koreából származó tüzérségi fegyverekre cserélték le.

A közleményből kiderült az is, hogy az ukrán katonákat már kiképezte a norvég hadsereg korábban, amelyre Németországban került sor, ennek köszönhetően pedig képessé váltak az eszközök hatékony és megfelelő használatára – jelentette a CNN.

Gram mindemellett „jelentős hozzájárulásnak” nevezte Norvégia adományát, amelyre „Ukrajnának nagy szüksége van”, a hivatalos bejelentéssel pedig biztonsági okokból kellett várniuk, azonban a jövőbeni adományok kapcsán nem fognak több bejelentést tenni.

Ezzel a lépéssel Norvégia az Egyesült Államok, Hollandia és Németország mellé csatlakozott, amelyek korábban szintén önjáró ágyúkat juttattak el Ukrajnának, hogy ezzel nyújtsanak támogatást az ország Oroszországgal szembeni harcához.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.

Magyar Péter szívesen vitázik, de van egy feltétele

Magyar Péter valódi vitát szeretne, csakhogy a kormány semmilyen formában nem hajlandó képviseltetni magát ezen eseményeken.

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.