A Nintendo elnöke jelezte, a vállalat nem tervez árcsökkentést

Fotó: Unsplash/Yasin Hasan
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nintendo elnöke a vállalat pénzügyi eredményeivel kapcsolatos eseményén jelezte, nem tervezik csökkenteni áraikat.

A Nintendo Everything értesülései szerint a Nintendo elnöke, Furukava Suntaró a vállalat által a héten megtartott, a pénzügyi eredményeket bemutató eseményén jelezte, nem terveznek árcsökkentést a Switch esetében.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Furukavát ezt követően a játékok árairól is kérdezték, nagy eséllyel annak kapcsán, hogy a frissen megjelent The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 70 dolláros (23 800 forint) áron debütált, mely az eddigi legmagasabb ár egy Nintendo-játékért.

A vállalat elnöke azonban nem jött zavarba a kérdéstől, és nemes egyszerűséggel kijelentette, „nem ez jelzi szoftvereink árának általános emelését”, megismételve, hogy a Nintendo azt a megközelítést alkalmazza, hogy egy termék megfelelő árát eseti alapon határozzák meg. Furukava később részletezte fenti kijelentését:

„Ami a hardvereket illeti, bizonyos anyagok árai csökkentek, de az általános költségek továbbra is magasak. Továbbra is figyelembe kell vennünk az olyan tényezők hatását, mint az infláció és a devizaárfolyamok. Az előző pénzügyi évben nagy hatással volt a termelésre, ezért biztosítjuk, hogy az alkatrészbeszerzésünk jó előre megtörténjen ahhoz, hogy biztosítsuk a stabil termelést. Még ha a nyersanyagárak csökkennek is, időbe telik, amíg ez a gyártási költségekben is megjelenik. Jelenleg nem tervezzük, hogy ebben a pénzügyi évben csökkentsük hardvereszközeink árát. Másrészt, bár nem tervezünk áremelést sem, a jen továbbra is gyenge, a beszerzési költségek pedig továbbra is magasak, így ezentúl is gondosan figyelemmel kísérjük a helyzetet.”

A szoftverek árára visszatérve az elnök megjegyezte, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ajánlott fogyasztói ára az Egyesült Államokban 10 dollárral magasabb, noha ez „nem jelzi a szoftvereink árának általános emelkedését”. Közlése szerint a Nintendónak az a megközelítése, hogy egy termék megfelelő árát eseti alapon határozzák meg.