Klasszikus Nintendo 64 és Sega Genesis kontrollerek érkeznek Switch-hez

Nintendo
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 25. - 07:50

A Nintendo Switch Online meglepő módon megkapta a Nintendo 64, valamint a Sega Genesis támogatottságát is, így lényegében mindkét konzol klasszikus játékaival játszhatunk az újgenerációs masinán.

A Nintendo Switch Online indulása korántsem volt problémamentes, egyesek ugyanis sokallták azt a pénzt, amennyiért régi játékokat próbálhatunk ki az új konzolon, hiszen emulátorok révén bármikor elővehetjük őket.

Ennek ellenére az idő előrehaladtával bebizonyosodott, hogy a rajongóknak nem számít a borsos ár, így a havidíj alapú szolgáltatás népszerűvé vált, melynek apropóján a japán techóriás úgy döntött, felrázza kicsit az állóvizet – írta a Game Rant magazin.

Mindezt a Sega Genesis és Nintendo 64 kontrollerek támogatásának elfogadásával kezdték, amit odáig tetőztek, hogy mindkét gamepadet újraalkották, és kiadták Nintendo Switchre is.

Ezen kontrollerek segítségével valójában első kézből élhetjük át, milyen is játszani azokkal az ikonikus game-ekkel, amelyek az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején meghatározták a piacot.

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor dobhatja piacra a Nintendo a szóban forgó gamepadeket, egyedül az áruk biztos – mindkét kontrollert 50 dollárért fogják árusítani, ami valljuk be, kicsit drága ahhoz képest, hogy szinte ugyanennyiért akár egy next-gen egységet is be lehet szerezni.