Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nincs magyar áldozata a törökországi földrengésnek

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erről pedig a külügyminiszter számolt be a kormány közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be arról, hogy a Törökországot megrázó földrengésnek nincs magyar áldozata, de az ankarai nagykövetséget egy időre ki kellett üríteni.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

A külügyminiszter török kollégájával egyeztetett a halálos földrengés után, aki arról tájékoztatta, hogy információik szerint nincs magyar áldozata a természeti katasztrófának.

Szijjártó biztosította török kollégáját Magyarország támogatásáról, hozzátéve, hogy minden segítséget készek vagyunk megadni annak érdekében, hogy sikeres legyen a túlélők utáni kutatás, a sebesültek ellátása, valamint a sérült infrastruktúra helyreállítása.

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy az ankarai magyar nagykövetségen is érzékelhető volt a földrengés, ennek okán pedig a nagykövet elrendelte az épület átmeneti kiürítését.

A magyar kormány még a mai nap folyamán küld a helyszínre egy statikust, hogy megvizsgálja az épületet és szakmai álláspontot foglaljon annak állapotával kapcsolatban.

Szijjártó hozzátette jelezték a Törökországban tartózkodó magyar állampolgároknak – akik közül eddig 213-an jelentkeztek konzuli védelemre –, hogy az ország mely területeit ne látogassák. A külügyminiszter közlése szerint jelenleg egy olyan magyarról tudnak, aki a katasztrófa sújtotta területen tartózkodik, vele pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot.