Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,22 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
461,06 Ft
Bitcoin
64,913 $

1541-re emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A hivatalos adatok szerint a halálos áldozatok száma tovább emelkedett, jelenleg 1541 áldozatról tudni Törökországban.

Fotó: MTI/EPA/Refik Tekin
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Orhan Tatar, a török katasztrófavédelmi hatóság vezetője arról számolt be, hogy Törökországban 1541-re emelkedett a halálos áldozatok száma, hozzátéve, hogy a rengés által érintett összes területre eljutottak a csapatok ám folyamatosan küldik az erősítést.

Az Al Jazeera közlése szerint a földrengésben legalább 8533-an sérültek meg, és eddig 2834 épület semmisült meg az ország délkeleti területén. Eközben a török oktatási minisztérium bejelentette, hogy a hétfői földrengést követően február 13-ig országszerte zárva maradnak az iskolák.

A török kormány pedig hivatalos kérést küldött a NATO-nak és szövetségeseinek, hogy segítsenek a hétfői földrengés után: a kormány orvosi segítséget és felszerelést, különböző városi kutató- és mentőegységeket, valamint „szélsőséges időjárásnak ellenálló, teljesen felszerelt terepkórházakat kért műszaki személyzettel a szereléshez”.

Az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata (USGS) a reggeli földrengés óta legkevesebb 120 utórengést érzékelt a régióban, melyekből 43 legalább 4,3-as erősségű volt, s melyeket a földrengési zónában élők ténylegesen éreztek.

Az utórengések közül három 6-os vagy annál nagyobb erősségű volt, köztük az a hatalmas, 7,5-ös erősségű földrengés is, mely a reggeli főrengés epicentrumától 95 kilométerre északra történt. Az utórengések több mint 300 kilométer hosszan húzódnak a Törökország déli részén felszakadt törésvonal mentén.