Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Nigériai hajókatasztrófa: 106 ember vesztette életét

A tragikus hajókatasztrófa 106 ember életét követelte Nigériában.

Fotó: Unsplash/Emmanuel Ikwuegbu
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy hajó, mely több száz esküvői vendéget szállított a Niger folyón, hétfőn felborult Nigéria észak-középső részén. A hajó a CNN értesülései szerint közel 250 utast szállított, akik a szomszédos Niger államban lévő Gbotiban tartott esküvői parti után az észak-középső Kwara államban lévő Patigiba utaztak volna vissza.

Ajayi Okasanmi, a kwarai rendőrség szóvivője a CNN-hez szerdán eljuttatott közleményében megosztotta: Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

„A partot elhagyva a hajó egyik része a motor felőli oldalon megadta magát, ahol a víz beáramlott a hajóba, mely végül annak felborulásához vezetett.”

A szóvivő azt is elárulta, hogy bár 144 embert sikerült kimenteni a vízből, 106 ember életét vesztette. Egy helyi vezető pedig arról számolt be, hogy az esküvői vendégek eredetileg más módon utaztak volna, ám a heves esőzések nyomán az utakat elárasztotta a víz, így kénytelenek voltak a vízi utazást választani.

A hétfő hajnali 3 óra környékén történt szörnyű baleset azután következett be, hogy a hajó egy fatörzsnek ütközött, majd miután léket kapott, felborult. Az azonban egyelőre nem világos, hogy a rossz látási viszonyok is hozzájárulhattak-e a balesethez.

Helyi tisztviselők rámutattak, ezen a területen „borzalmas” az utazás, amikor esik az eső, ugyanis az esemény után is eleredt az eső, azok pedig, akik motorral érkeztek, nem tudtak kijutni az elárasztott utak miatt. A rossz útviszonyok miatt határoztak végül úgy, hogy egy hajóval szállítják a vendégeket.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.