Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Hajókatasztrófa Nigériában: legkevesebb 100 ember életét vesztette

A helyi rendőrség közlése szerint legkevesebb 100 ember életét vesztette, miután egy hajó felborult a Niger folyón, a szomszédos Niger állam közelében.

Fotó: MTI/EPA
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint legkevesebb 100 ember életét vesztette Nigériában, miután egy hajó felborult a Niger folyón, a szomszédos Niger állam közelében.

Szemtanúk az Al Jazeerának elmondták, hogy a Niger folyón közlekedő hajó esküvői vendégeket szállított, akik hétfőn reggel tértek vissza Kwara államba a közeli Niger államban tartott ünnepségről. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

A Nigerian Tribune című helyi napilap eközben arról számolt be, hogy az utasok Kwara Kpada, Egbu és Gakpan falvakból érkeztek, az esküvőt pedig a Niger állambeli Egboti faluban tartották. Az Al Jazeera tudósítója, Ahmed Idris a fővárosból, Abujából bejelentkezve megosztotta:

„Amit különböző forrásokból hallottunk a térségből, az az, hogy legalább 64 ember érkezett az egyik faluból és körülbelül 40 egy másik faluból. Amit eddig tudunk, az az, hogy az utasok többsége nem viselt semmilyen védőfelszerelést, például mentőmellényt.”

Nem sokkal később az AP hírügynökségnek nyilatkozva Okasanmi Ajayi, Kwara állam rendőrségi szóvivője megerősítette, legkevesebb 100 ember életét vesztette a tragikus katasztrófában, megjegyezve, hogy jelenleg is folynak a keresési műveletek az eltűntek után, ám félő, hogy még ennél is magasabb lesz a halálos áldozatok száma.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.