Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Egy gigabank vezérigazgatója hunyt el a feleségével és fiával a sivatagi helikopter-balesetben

A gigabank főnökét sem lehetett már megmenteni a becsapódást követően, akinek a felesége és a fia is meghalt.

Fotó: Unsplash/Sindy Süßengut
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az egyik legnagyobb nigériai bank vezérigazgatója hunyt el pénteken a feleségével és a fiával, amikor a helikopterük becsapódott a 15-ös autópálya közelében a dél-kaliforniai Mojave-sivatagban. Herbert Wigwe, az Access Bank vezérigazgatója is a fedélzeten tartózkodott azon öt ember mellett, amikor a gép nem sokkal este 10 óra után lezuhant.

Mind a hat ember életét vesztette, köztük a két pilótával és Bamofin Abimbola Ogunbanjóval, a nigériai tőzsde, az NGX Group volt elnökével. Sokakat sokkolt a tragédia Nigériában és a bankszektorban. Az 57 éves korában elhunyt bankgurut széles körben iparági vezetőnek tartották, aki nagyon nagy szakértelemmel rendelkezett. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Wigwe szakértelmét jelzi, hogy az irányítása alatt az Access Bank vagyona és jelenléte több afrikai országban is határokon túlra nőtt. A nigériai kormány szintén gyászolja a bankvezetőt, aki sokat tett azért, hogy a bankszektor sikeresebbé váljon, és igen komoly víziókkal rendelkezett. Nem tudni, mi okozhatta a halálos balesetet, és mivel a gépen nem volt hangrögzítő és más adatrögzítő sem, lehetséges, soha nem derül ki a teljes igazság.

Egy Airbus EC-130 típusú helikopter zuhant le, ami a nevadai Boulder Citybe tartott, de oda már nem érkezhetett meg. Többek szemtanúi voltak a balesetnek az autópályán, aminek köszönhetően plusz információval szolgálhatnak. Állítólag tűz üthetett ki a helikopteren a baleset idején, mely magyarázatot adhat a katasztrófára.

Az AP azt írja, a baleset mindössze három nappal azután történt, hogy az amerikai tengerészgyalogság helikoptere a történelmi szintű nagy esőzések miatt lezuhant a San Diego melletti hegyekben, ami öt tengerészgyalogos életébe került. Mindkét tragédia kapcsán hivatalos vizsgálatot indítottak, melyek csak később, hónapok múlva zárulhatnak le.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.