Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,96 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,16 Ft
Bitcoin
61,483 $

Kegyetlen, ami Nigériában zajlik: több mint 40-en meghaltak egy tűzpárbajban

Nigériában súlyos gondot jelent a biztonság hiánya, már több mint 40-en vesztették életüket a február végi választások előtt.

Fotó: Unsplash/Joshua Oluwagbemiga
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több mint 40 ember vesztette életét a fegyveresek és a polgárőrök összecsapásában Nigéria északi részén. Katsina államban csaptak össze egymással a fegyveresek, közvetlen a parlamenti és elnökválasztás előtt.

Gambo Isah, Katsina állam rendőrségi szóvivője bejelentette, egy fegyveres banda, akiket a helyiek banditaként tartanak számon, megtámadtak egy falut, miközben marhákat és juhokat raboltak el. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Egy helyi polgárőrcsoport vette üldözőbe a banditákat, ami halálos összecsapáshoz vezetett. A szóvivő először csak annyit árult el, hogy sokan életüket vesztették az akcióban, részleteket nem tudni.

Rengeteg az áldozat

Katsina az egyik legsúlyosabban érintett északi állam, ahol fegyveres bandák támadnak emberekre és rabolják el őket falvakból és országutakról. A biztonsági erők folyamatosan munkában vannak, de így is rendszeresek a támadások.

Február 25-én lesznek a választások, ami miatt aggódnak az emberek, mert sok a kérdőjel a biztonság körül. Arra készülnek, hogy megválasszák Muhammadu Buhari elnök utódját, illetve új parlamenti képviselőket jelölnek ki.

A volt katonai vezető nyolc évvel ezelőtt azt ígérte, a hatalma alatt véget vet a bizonytalan időknek. Ez nem történt meg, és az Al Jazeera azt írja, hogy két biztonsági forrás szerint már 50-en vesztették életüket a legutóbbi támadásban.

Ibrahim Ahmed, Katsina különleges biztonsági tanácsadója közölte a közösségeket lebeszélték arról, hogy önbíráskodással vegyék kezükbe a törvényt, mivel az csak további áldozatokat szülne.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.