Neymar szerint a szaúdi bajnokság talán erősebb is, mint a francia

Fotó: EPA/Sebastiao Moreira
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A brazilok támadója egyelőre saját bevallása szerint sincs csúcsformában, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lesz ott a Brazil válogatott kezdőjében.

Brazília szombat hajnalban játszik világbajnoki selejtezőmérkőzést Bolívia ellen, ezen alkalomból pedig Neymar is részt vett a sajtótájékoztatón, melyen érdekes dolgokat mondott.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

„Fizikailag nem vagyok 100%-os állapotban, de a mentalitásommal nincs probléma. Nem ez azt első alkalom, hogy ilyen állapotban is behívtak a válogatottba. Néhány évvel ezelőtt is történt már hasonló, és akkor is végigjátszottam a 90 percet”, mondta, majd hozzátette, a futball olyan, mint a biciklizés, ha egyszer megtanulod, mindegy mennyit hagysz ki, emlékezni fogsz rá, hogy mit kell csinálni.

A 31 éves támadó egyelőre nem debütált új klubjában, a szaúd-arábiai Al-Hilalban, ahová augusztus közepén érkezett a PSG-től. A csapat edzője, a portugál Jorge Jesus egyelőre nem látta bevethetőnek a brazilt, ám Neymar emiatt nem idegeskedik.

„Nem haragszom Jesusra, ő csak védi a játékosait. Úgy volt, hogy játszom a klub utolsó mérkőzésén, de az edzésen kaptam egy rúgást, ami után ő maga hagyott ki a keretből, hogy eljöhessek a válogatottba”, mondta.

Ezt követően újságírói kérésre szót ejtett a szaúdi bajnokságról is, amelyről kifejezetten pozitívan nyilatkozott.

„A szaúdi ligában jelenleg szereplő játékosok neveit látva nem tudom, hogy nem jobb-e, mint a francia bajnokság”, mondta. „Sokan azt gondolják, hogy a bajnokság ismeretlen és gyenge, de ugyanezt gondolták a franciáról is, amikor odamentem, pedig ott szenvedtem el a legtöbb vereséget életemben.”