Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Kiderült, mire számíthatnak azok, akik megosztják Netflix-jelszavaikat

TÉMÁK:
#Netflix #Streaming
Fotó: Pexels / Illusztráció
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő

A streaming-szolgáltató hosszas előkészületek után minden eddiginél közelebb van ahhoz, hogy bevezesse a jelszómegosztás korlátozását.

A Netflix hosszú ideje küzd azzal, hogy egyes felhasználók ismerőseikkel és távoli családtagjaikkal is megosztják az előfizetésükhöz tartozó e-mail címet és jelszavat, ezzel jelentős bevételkiesést okozva számukra, ám hamarosan mindennek vége.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A vállalat ugyanis elérhetővé tett egy “gyakori kérdések” felületet az oldalán, ahol egyértelműen leírják, milyen következményekkel járhat, ha valaki előfizetéssel nem rendelkező személyeknek továbbítja jelszavát.

Nem lesz automatikus többletköltség

Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint a Netflix automatikus pótdíjat vezetne be a jelszómegosztók esetében, azonban a streaming-szolgáltató közölte, hogy ez biztosan nem történik meg.

Helyette nemes egyszerűséggel blokkolni fogják a tartalomhoz való hozzáférés lehetőségét az olyan eszközökön, amelyekről úgy ítélik meg, hogy azok nem az előfizetéshez tartozó fő háztartásban találhatók, a blokkolással egyidőben pedig felajánlják a szolgáltatásra való előfizetés lehetőségét.

A fő tartózkodási helyen lévő eszközök meghatározásakor az IP-címet és a tevékenységi naplót veszik majd alapul, vagyis ahol a legtöbb tartalommegtekintés történik, az lesz az alapértelmezett eszköz, hacsak egy azonosítási procedúrával nem igazoljuk, hogy téves a megállapítás.

Van megoldás az utazásokra is

A Netflix azokra is gondolt, akik egy nyaralás során szeretnék élvezni kedvenc sorozatuk legújabb epizódjait, ebben az esetben egy 4-jegyű azonosítókódot kell majd igényelni és beírni azt a tv-n megjelenő felületen.

Fontos, hogy a vállalat tájékoztatása szerint mindezt 15 percen belül kell majd megtenniük a felhasználóknak. Ha ebből kicsúsznak, az eszköz azonosítása csak egy új kód igénylése után történhet meg.

A Netflix vezetője nemrég azt is elárulta, hogy milyen elvek mentén döntenek egy sorozat folytatásáról, az erről szóló cikkünket itt találod.