Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,34 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,802 $

Nemzeti Színházban történt baleset: Szász Júlia is reagált Vidnyánszky Attila állításaira

Részletesen kifejtette, mennyi pénzt kapott a baleset óta, kártérítést viszont azóta sem.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a Nemzeti Színházban tavaly novemberben baleset történt: a Rómeó és Júlia című előadás közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színészek három métert zuhantak és komoly sérüléseket szenvedtek. A történtek után műtétre is szükség volt, a művészek felépülése jelenleg is tart, kérdéses, mikor térhetnek vissza a színpadra. Az eset után belső vizsgálat indult, amely nem állapított meg egyéni felelősséget. De a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

Udvaros Dorottya, a színház korábbi tagja egy nemrég adott interjúban kritizálta a vizsgálat eredményét, „látszateseménynek” nevezve azt. A színésznő szerint a rendező és az igazgató felelőssége megkérdőjelezhetetlen, ráadásul állítása szerint korábban többször jelezték már aggályaikat a díszletekkel kapcsolatban. Majd hozzátette: a színház nem hajlandó elismerni, hogy munkahelyi baleset történt, amíg pedig ez nem történik meg, addig a biztosító sem fizet a sérült színészeknek. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Az igazgató cáfolta Udvaros állításait, és hangsúlyozta, hogy nem tagadják az üzemi baleset tényét, ám nem ismerik el a színház kizárólagos felelősségét. „Ha ilyen esetben kizárólagosságot állapítunk meg, precedens értékű lesz. Itt a színész is hibázott” – fogalmazott. A baleset anyagi következményeivel kapcsolatban is eltérő álláspontok fogalmazódtak meg, ennek kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben. Nemrégiben pedig a baleset egyik érintettje, Szász Júlia is megszólalt.

Ő több ponton is cáfolta Vidnyánszky Attila állításait – szúrta ki a Telex. „A Nemzeti Színházban történt baleset egyik áldozataként ezen a ponton fontosnak érzem, hogy megszólaljak” – írta a művésznő a Facebookon. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk” – mondta korábban Vidnyánszky, aki szerint november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó.

Mégpedig a táppénzen felül, különböző jogcímeken. Ám Szász Júlia szerint ez nem igaz, bejegyzésében pedig részletesen levezeti, hogy mennyi pénzt kapott a baleset óta, kártérítést viszont nem. A művésznő szerint a színházigazgató egy korábbi interjúban mondta azt, hogy a „színésznek meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni”, nem pedig Udvaros Dorottya adta a szájába, ahogy a színházigazgató azt állította.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.