Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,30 Ft
Euró
392,49 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
61,622 $

Ezt az egy dolgot rettentően hiányolják az emberek a karácsonyi vásárokról

Az árusok szerint megeshet, hogy emiatt a vendégek kevesebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Idén zene nélkül rendezik meg a karácsonyi vásárok nagy részét Németországban – írja az Euronews. Kifejtik, ennek hátterében az áll, hogy a német előadóművészek jogait képviselő szervezet, a GEMA jelentős mértékben megdrágította a licenszeket.

A berlini karácsonyi vásár főszervezője szerint a GEMA több mint 1000%-kal megemelte az árakat. „Mi nem tudjuk kifizetni, az árusaink se, és a vendégek sem akarnak ennyivel többet fizetni” – magyarázta a kialakult helyzetet. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A lap szerint a megszokott finomságok (forralt bor, mézeskalács stb.) most is kapható Berlinben, ám a hangulat nem olyan, mint a megszokott. Több látogató is erről számolt be, akik hiányolják a karácsonyi dalokat a vásáron.

Sőt, több árus is attól tart, hogy karácsonyi dalok híján a vendégek kevesebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek. „Észreveszi az ember. Ha szól a zene, az emberek táncolnak, ezt láttuk már. Így viszont nincs tánc” – panaszkodott az egyik árus.