Dollár
427,96 Ft
Euró
421,62 Ft
Font
481,45 Ft
Bitcoin
19,971 $

Németország bejelentette, jelentősen csökkenti az orosz energiaimportot

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. május 1. - 17:52

A bejelentés időzítése egészen meglepő, hiszen az EU várhatóan pár napon belül döntést hoz az orosz olajembargó kapcsán.

Németország vasárnap bejelentette, hogy jelentős mértékben csökkenti az orosz fosszilis anyagok importját, a közlemény pedig csak pár nappal azelőtt érkezett, hogy az Európai Unió várhatóan döntést hoz az orosz olajembargó kapcsán.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A német gazdasági minisztérium vasárnap egy statisztikát is közzétett, melyből kiderül, a háború kezdete óta jelentősen csökkent az Oroszországból importált kőolaj, földgáz, valamint a szén fogyasztása az országban.

A Guardian által is szemlézett statisztika alapján Németországban a háború kezdete óta 35 százalékról 12 százalékra csökkent az orosz olaj fogyasztása; az orosz gázé 55 százalékról 35 százalékra csökkent; míg a szén esetében 50 százalékról 8 százalékra esett vissza a fogyasztás.

Egy német kormánytisztviselő vasárnap pár pontban összegezte Németország döntéseit: az ország tervei szerint 2024-re teljes mértékben függetlenek lesznek az orosz gáztól, az olaj és a szén kapcsán pedig csak annyit osztottak meg, hogy a lehető leghamarabb szeretnének alternatív megoldást találni azok pótlására.