Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Jó hír a kasszásoknak: nem túl népszerű az önkiszolgáló pénztár a magyarok körében

Azért akadnak olyanok is, akik szívesen használják, de egyelőre többen vannak az ellenzőik.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt években egyre több helyen terjedtek el az önkiszolgáló kasszák, a legtöbb nagy üzletben már bármikor használatba vehetnénk őket, ennek ellenére a magyar vásárlók inkább a hagyományos módszert választják, és jobban szeretik, ha egy képernyő helyett a pénztárosnak fizethetnek.

Mint ahogy arról beszámoltunk, egy budapesti Lidlben nemrég odáig fajult az önkiszolgáló kasszák elleni közharag, hogy a vásárlók az önkormányzathoz fordultak az ügy megoldása érdekében. Az üzletlánc engedett, és visszaállították a megszüntetett hagyományos kasszákat. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Az nem meglepő, hogy leginkább a fiatalabbak körében elfogadott az önkiszolgáló rendszer, az idősek kevésbé szeretnének kísérletezni velük, emellett sokan kényelmi szempontból maradnak inkább a jól bevált megoldásnál. A Bors most az olvasóit kérdezte meg, hogy miként vélekednek a kérdésről, és egyértelműen többen voltak azok, akik nem kérnek a robotizált kasszákból.

„Utálom. Ha csak az van, ki is fordulok a boltból” – olvasható egy sommás vélemény, míg volt aki azt írta, hogy „nem is tudok és nem is akarok kasszást játszani”. Ez is egy érv, ám olyan vásárló is akad szép számmal, akinek fontos az emberi interakció, arról nem is szólva, hogy ezzel a pénztárosok munkája is biztosítva lesz a jövőben.

Persze vannak azért olyan vásárlók is, akik szeretik az önkiszolgáló rendszer adta szabadságot, mint egy olvasó írta: „Szeretem, mert a saját tempómban tudok elpakolni. Ott mindig gyorsabban végzek. Általában ott nincs kígyózó sor előttem” – ez utóbbi vélhetően egy darabig még így is lesz.