Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Jó hír a budapesti nyugdíjasoknak, visszaállított pár hagyományos kasszát a Lidl

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A VI. kerületi, Lövölde téri boltban részben visszaállították az eredeti felállást, vagyis immár 3 hagyományos és 9 önkiszolgáló kassza található.

A hírek szerint nemrégiben eleget tett a vásárlói igényeknek a Lidl, ugyanis arra a döntésre jutottak, hogy visszaszerelnek két hagyományos kasszát az egyik budapesti üzletben, ahol egy ideje főként önkiszolgálók voltak elérhetőek.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A VI. kerületi, Lövölde téri boltban még ősszel helyeztek el tíz önkiszolgáló kasszát, s mindössze egy hagyományosat hagytak meg, ez azonban sokak számára problémát jelentett, elsősorban az idősek körében, illetve azoknál, akik nem szeretnek bankkártyával fizetni.

A nyugdíjasok egészen az önkormányzatig mentek a panaszaikkal, s ezt követően Beleznay Zsuzsanna alpolgármester ígéretet tett, hogy egyeztetni fog a céggel ennek ügyében, illetve egy mindenki számára megfelelő megoldásra jutnak.

Később Soproni Tamás polgármester arra kérte a Lidlt, hogy vegyék figyelembe, sok környékbeli idős lakó számára ez az egyetlen hely, ahol be tud vásárolni, a vállalat pedig azt válaszolta, hogy megvizsgálják a körülményeket – írta az rtl.hu.

A Lidl ezt követően arról számolt be, miszerint októberben tesztjelleggel vezették be a főként automata kasszákból álló rendszert, s a vásárlói visszajelzések alapján döntöttek úgy, hogy részben visszaállítják az eredeti felállást, így a boltban most 3 hagyományos és 9 önkiszolgáló kassza található.