Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Nem tudják kifizetni az orvosokat, szinte teljesen megszűnik a sürgősségi betegellátás Komlón

A város polgármestere szerint azonban továbbra sincs ok a pánikra.

Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Megdöbbentő felirat fogadja a komlóiakat a helyi kórház bejáratánál: „ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől, hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akkut belgyógyászati ellátást az intézmény”.

A sürgősségi betegellátás ezzel gyakorlatilag megszűnt a városban, munkaidőn kívül pedig Pécsig kell utazniuk azoknak, akiknek azonnali segítségre van szükségük. Hogy az ellátási és szervezési okok alatt pontosan mit értenek, arra a komlói kórház igazgatósága nem kívánt válaszolni – számolt be róla az ATV. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A helyi ellenzék azonban már jóval közlékenyebb volt, Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője szerint „az ilyen kisebb kórházak nem tudják azt a bért megfizetni az orvos részére, amit egy nagyobb kórház vagy ellátási központ meg tud fizetni. Éppen ezért hátrányba kerülünk, a pénz még mindig hiányzik az egészségügyből.”

Polics József, Komló Fideszes polgármestere szerint „nincs ok a pánikra”, ugyanis a kieső időszakban továbbra is működik a város orvosi ügyelete: „Komló város önkormányzata 14 településsel közösen, társulási formában, a hét minden napján ugyanebben az időszakban gyermek és felnőtt ügyeleti rendszert működtet” – mondta a városvezető.