Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Négyéves eltiltás és a Juventus-szerződés felbontása várhat Pogbára

Miután a B-minta tesztje is pozitív eredményt hozott, Pogbára a legrosszabb vár.

...svg content...Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Paul Pogba második doppingtesztje is pozitív lett, így a játékos most egy négyéves eltiltásra és szerződésének felbontására számíthat a Juventusnál.

Mint ismert, a Juventus szeptember 11-én ideiglenesen felfüggesztette Pogbát, miután az Udinese elleni augusztusi Serie A-s győzelem után szokatlanul magas tesztoszteronszintet mutató doppingtesztet produkált. A Juventus akkor azt írta az ügy kapcsán közzétett nyilatkozatában: Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

„A Juventus Football Club bejelenti, hogy a mai napon, 2023. szeptember 11-én Paul Labile Pogba labdarúgó a 2023. augusztus 20-án elvégzett tesztek eredményeit követően a Nemzeti Doppingellenes Bíróságtól ideiglenes felfüggesztési határozatot kapott. A klub fenntartja a jogot a következő eljárási lépések mérlegelésére.”

Akkor Pogba azt kérvényezte, hogy készítsenek egy újbóli elemzést, abban reménykedve, hogy csak valami hiba történt. Csakhogy ahogy arról korábban is beszámoltunk, a második elemzés is ugyanúgy pozitív eredményt hozott, a Juventus pedig most fontolgatja lehetőségeit az ügyben.

Nem elképzelhetetlen, hogy a klub vezetése úgy határoz majd, hogy felbontja Pogba szerződését, tekintettel arra, hogy az olasz nemzeti doppingellenes bíróság valószínűleg egy nagyon hosszú eltiltást szab ki a játékosra.

A legrosszabb forgatókönyv pedig a négyéves eltiltás lenne, noha ezt csak akkor szabnák ki, ha kiderülne, hogy szándékosan és önként növelte tesztoszteronszintjét. Amennyiben viszont az derül ki, hogy mindez nem volt szándékos, úgy a maximális büntetése egy kétéves eltiltás lenne.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.