Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Mióta itt jártál:

Négy tinédzsert csodával határos módon mentettek meg a Port Philip-öbölben

Fotó: Unsplash/ Susan Weber
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A fiatalok paddle boardoztak, ám viharos időjárási körülmények között találták magukat, majd a heves szél mintegy 30 kilométerre sodorta őket a parttól.

Az ausztrál hatóságok közlése nyomán a CNN számolt be arról, hogy négy tinédzsert csodával határos módon mentettek meg, miután megtalálták őket egy délnyugat-ausztráliai szigeten kedden: az éjszaka folyamán a fiatalokat mintegy 30 kilométerre sodorta a viharos szél.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A Victoria Police közleménye szerint a négy fiatalból álló csoport hétfőn két stand-up paddle boarddal indult el Rosebud városából, ám az időjárás viharossá alakult, a heves szél pedig mintegy 30 kilométerre, a Port Philip-öbölbe sodorta őket.

Mivel az ifjak nem tudtak megküzdeni a viharos széllökésekkel, csak sodródtak az árral, majd valamikor hajnali 2 óra könyékén érkeztek meg az öböl túloldalán lévő katonai kiképzőbázisra, a Swan Islandre. A rendőrség közlése szerint zavartak voltak és fáztak, majd egy kunyhóban találtak menedéket.

Amikor felkelt a nap, útnak indultak a szigeten, hogy segítséget kérjenek, nagy szerencséjükre pedig a biztonságiak megtalálták őket, majd kórházba szállították a fiatalokat: két 18 éves fiút, illetve egy 18 és egy 19 éves lányt.

Egy helyi lakos látta meg a csoportot, amikor szokásos reggeli tengerparti sétájára indult, s értesítette a rendőrséget, miután a tisztek egész éjszaka keresték őket, sőt, még helikoptert és csónakokat is küldtek a környékre.