Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

Figyelem: a NAV szerda éjfélig tolta ki az szja-bevallás leadásának határidejét

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatok benyújtási határideje most már május 24., vagyis szerda éjfél.

Szerda éjfélig tolta ki ismételt hosszabbítással a személyi jövedelemadó (szja) bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés beadási határidejét az adóhatóság kedden.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatok benyújtási határideje – amelyet hétfőről először keddre módosítottak – most már május 24., vagyis szerda éjfél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint.

Az adóhatóság arról is rendelkezett, hogy a Központi Azonosítási Ügynök technikai hibája miatt május 23-án éjfélig szankciómentesen nyújtható be számos más nyomtatvány, amelyek beadási határideje május 22., azaz hétfő volt.

„Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait beadja és valamennyi rendelkezni kívánó támogatni tudja az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, vagy a Nemzeti Tehetség Programot” – írták a közleményben.

A NAV Infóvonala, a 1819-es hívószám kérdés esetén készséggel áll az ügyfelek rendelkezésére – tették hozzá.

(MTI)