Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Kissé meghökkentő, mivel lehetne visszacsábítani az irodába a dolgozókat

Kissé meghökkentő, mivel lehetne visszacsábítani az irodába a dolgozókat

Kissé meghökkentő, mivel lehetne visszacsábítani az irodába a dolgozókat
Shutterstock/Illusztráció

Egy új kutatás szerint a távmunka népszerűsége ellenére sok brit munkavállalót vissza lehetne csábítani az irodába, ha ott ingyenes, egészséges nassolnivalókat kínálnának számukra.

A felmérés alapján a távmunkát végzők kétötöde, azaz a britek 39%-a – körülbelül 13 millió ember – nyilatkozott úgy, hogy szívesebben menne be az irodába, ha a munkáltató egészséges falatokat biztosítana számukra. A fiatalabb generáció még inkább nyitott erre: a kutatás szerint az ezredfordulósok (millennials) 58%-a mondta, hogy több időt töltene az irodában, ha ott tápláló, ingyenes ételekhez juthatna.

A cikk a videó után folytatódik

A Just Eat for Business által készített tanulmány arra is rámutatott, hogy a britek ma egészségtudatosabbak, mint valaha: a megkérdezettek több mint fele (51%) bevallotta, hogy nehezebb betartania étrendi céljait, amikor az irodában dolgozik.

A munkahelyi környezetben ugyanis gyakran a kevésbé egészséges opciók dominálnak: a dolgozók 48%-a édességeket, 46%-a kekszet, 42%-a pedig csokoládét kap rendszeresen, míg egészségesebb alternatívák, például magvak (4%) vagy gyümölcs (37%) jóval ritkábban állnak rendelkezésre.

Egyre többen figyelnek oda magukra

A felmérés 1000 brit munkavállaló étkezési szokásait és fittségi céljait vizsgálta. Az eredmények szerint a válaszadók kétharmada (65%) ma sokkal inkább figyel az egészségére és a táplálkozására, mint öt évvel ezelőtt, míg háromnegyedük (74%) legalább heti három alkalommal sportol.

Matt Ephgrave, a Just Eat for Business ügyvezető igazgatója így értékelte a trendet: „Az, hogy a britek kétharmada azt mondja, jobban figyel az egészségére és a táplálkozására, mint öt évvel ezelőtt, figyelemre méltó. Érdekes látni, hogy ennyire egyértelmű változás történt a munkahelyi hozzáállásban az egészség és a táplálkozás terén.”

„A mai munkaerő egyre inkább tudatában van annak, hogy amit esznek, az hogyan hat a közérzetükre. Az egészségesebb választások a produktivitás, az energiaszint és az általános jóllét növelésének eszközei. Sokan mondták, hogy nagyobb eséllyel mennének be az irodába, ha a munkáltató ingyenes, tápláló nassolnivalókat biztosítana.”

Ephgrave szerint a munkahelyi étkezési szokások változása túlmutat a közvetlen előnyökön: „A múltban az édességek és a sós rágcsálnivalók számítottak a szokásos juttatásnak, de a munkahelyek ma már különböző konyhákat és egészségesebb opciókat fontolgatnak.

„A gondosan megválasztott munkahelyi ételek nemcsak a termelékenységet és a morált javítják, hanem elősegítik a társas kapcsolatok kialakulását, ösztönzik a dolgozókat, hogy több időt töltsenek bent, és olyan értékeket közvetítenek, amelyek segíthetnek a tehetségek vonzásában és megtartásában. Röviden: a munkahelyi táplálkozásba való befektetés az emberekbe való befektetés – és ez mindenki számára kifizetődő.”