Már a NASA vezére sem zárja ki, hogy az UFO-k nem evilági technológiával készülhettek

Fotó: Unsplash/Marc Thunis
not image

Nagy Noel

2021. október 25. - 13:54

Bill Nelson, a NASA vezetője a Virginia Egyetemen tartott előadásában tett olyan kijelentéseket, amire mindenki felhúzta a szemöldökét.

Nelson ugyanis egyáltalán nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a katonaság által is közölt, beazonosítatlan repülőtárgyaknak köze lehet olyan technológiához, amelyek nem evilágiak – idézte a Futurism.

„Beszéltem ezekkel a pilótákkal és tudják, hogy láttak valamit és a radarjuk is érzékelt valamit, de nem tudják mi az. És mi sem tudjuk, mi az. Reméljük, hogy ezek nem ellentétesek azokkal a technológiákkal, amik a földön rendelkezésünkre állnak”

Mint a Futurism is fogalmaz, már ez önmagában egy érdekes elemzése a helyzetnek, azonban itt még nincs vége Nelson gondolatmenetének. A Virginia Egyetemének hallgatói ezt követően további okfejtést hallhattak, ami nem szokványos:

„Van valami ebben, amit mi folyamatosan vizsgálunk. Kik vannak odakint? Kik vagyunk egyáltalán mi? Hogy kerültünk ide? Hogyan alakult így a sorsunk, hogyan fejlődtünk? Hogyan lettünk civilizáltak? Vajon ugyanezek a feltételek jelen vannak az univerzum más pontjaiban és a több milliárdnyi galaxisban? Annyira óriási a világűr, hogy fel sem tudjuk fogni”

Nelson ezt követően felvetette, hogy bizony lehetnek olyan életformák a világűrben, akik hozzánk hasonlóan civilizáltak: „vannak teóriák, miszerint más univerzumok is létezhetnek. Ha ez igaz, ki vagyok én, hogy azt mondjam, a Föld az egyetlen hely, ahol ilyen szervezett és civilizált életforma létezik?”

Nelson természetesen nem állítja, hogy bármilyen konkrét információval rendelkezik, valamint arra is van esély, hogy csak játszadozott ezzel a gondolattal. Ennek ellenére érdekes, hogy mennyire nyíltan beszél erről, ami korábbi NASA-vezérekre nem volt jellemző.