Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Napokon belül jöhet a FIFA bejelentése a kék lapról és a tíz perces kiállításról

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szabályalkotó szerve hónapok óta vizsgálja a lehetőséget.

MTI/EPA/ADI WEDA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Rövidesen, akár már a következő szezontól tesztjelleggel bevezethetik a férfi és a női FA-kupa mérkőzésein a kék lapot, ami leginkább a játék folytonosságára és a bírót érő atrocitásokra lehet megoldás. Mint azt a Daily Mail megírta, a büntetőkártya bevezetését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség igazgatótanácsa pénteken jelenti be az új intézkedések részeként.

A kék lapot azokban az esetekben alkalmazhatja a játékvezető, amennyiben taktikai szabálytalanságot követnek el a pályán, vagy tiszteletlen magatartást tanúsítanak a bírói csapattal szemben. A lap felmutatását követően a játékosnak 10 percre le kell vonulnia a pályáról. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Ha azonban két kék lapot kap egy meccsen, az egy pirossal ér fel, illetve akkor is a végleges kiállítás sorsára juthat egy labdarúgó, amennyiben a kék lapot követően egy sárgát is felmutatnak neki. Így 1970 után először bővülhet új büntetőkártyával a szabályzat, akkor vezették be ugyanis a sárga és a piros lapot. A fehér esetében más a helyzet, ezt sportszerűség esetén mutathatja fel a bíró.

Az UEFA vezetősége eddig nem támogatta a kék lap ötletét, ugyanakkor amennyiben a szabálykönyvbe kerül, úgy kénytelenek bevezetni. Más sportágakban, mint például a kézilabdában már évekkel ezelőtt szerepel a szabályok között a kék lap lehetősége, melyet kirívó szabálytalanság esetén vehet elő a játékvezető.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.