Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Nagy Márton közölte, két hetet kapnak az üzemanyag-kereskedők

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány úgy döntött, hogy felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntes alapon igazítsák az áraikat a régiós átlaghoz.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy arról már írtunk, bár korábban még nem sok esély látszott arra, hogy lesz egy újabb benzinárstop, pár napja szárnyra kapott a hír, hogy már a hét folyamán döntést hozhatnak az újbóli bevezetéséről.

De arról is beszámoltunk, hogy tegnap közleményt adott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, ennyivel csökkenhet a benzinár. Most pedig a 24.hu arról ír, miszerint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a szerdai kormányülést követően, amelyen bejelentette: Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A kormány úgy döntött, hogy felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy önkéntes alapon igazítsák az áraikat a régiós átlaghoz. A miniszter szerint a gázolaj esetében 10, míg a benzinnél 27 forint az eltérés a régiós átlaghoz képest, ezért nyomatékosan arra kérte a kereskedőket, hogy érjék el a régiós árakat a lehető legrövidebb időn belül.

Mindemellett leszögezte, a kormány két hetet adott a kereskedőknek, hogy térjenek vissza a régiós átlaghoz. Elmondása szerint a kormány két hét múlva ismét előveszi ezt a kérdéskört, megnézi az árak alakulását.

Továbbá Nagy Márton hangsúlyozta azt is: a kormány kemény eszközökkel be fog avatkozni, ha azt tapasztalják, hogy az üzemanyag-kereskedők nem térnek vissza a régiós átlagárakhoz.