Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Nagy Márton: nem várható el, hogy „stresszeljenek” az üzemanyagkereskedők

Mint fogalmazott, jogos az a felvetésük, hogy ha átlagot képezünk, akkor a hónap első péntekén tekintsük a szomszéd országok üzemanyag átlagárát.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nemzetgazdasági minisztert egy szerdai sajtótájékoztatón arról kérdezték, támogatja-e a kormány, hogy ne hetente, hanem havonta vizsgálják a szomszéd országok üzemanyagárait, és itthon a kereskedőknek ahhoz képest kelljen megszabni a benzinárat. Nagy Márton erre úgy felelt: „Én egyetértek ezzel, erősen támogatom ezt”.

Elmondása szerint a statisztika egyhetes késéssel dolgozza fel az adatokat a benzin és a dízel átlagáráról az EU-s adatok alapján. Illetve mivel „nagy ugrások vannak benne”, azt nem lehet elvárni az üzemanyagkereskedőktől sem, hogy hetente „stresszeljenek” azon, hogy ott legyenek a számok, az árak – írja az ATV.

„Jogos az a felvetésük az üzemanyagkereskedőknek, hogy ha átlagot képezünk, akkor a hónapban az első péntekén tekintsük az adatot a szomszéd országok üzemanyag átlagáráról” – jelentette ki Nagy Márton. Hozzátette: ez egy módszertani kérdés, hogy a kormány havonta tekintsen rá a KSH-adatokra. Ő ezt javasolja, de a kormány dönt – jegyezte meg.

Ahogy azt már megírtuk, az elfogadhatatlan üzemanyagárak miatt a nemzetgazdasági miniszter hétfőn behívatta hivatalába a magyar üzemanyagkereskedők képviselőit, tehát a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit, illetve a Független Benzinkutak Szövetségének megbízottjait. Arról, mire jutottak az egyeztetések során, ebben a cikkben tértünk ki bővebben.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.