Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A YouTube-sztár MrBeast 1000 vak ember szürkehályog-műtétjét finanszírozza

TÉMÁK:
#finanszírozás
Fotó: Unsplash/Ion Fet
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

MrBeast ezúttal egy jótékonysági akcióval segíti az embereket: összesen 1000 vak ember szürkehályog-műtétjének költségeit vállalja át.

A YouTube-on rendkívül népszerű tartalomgyártó MrBeast, polgári nevén Jimmy Donaldson egy szombati videójában jelentette be a nagy hírt, melyet hétfő délutánig több mint 45 millióan tekintettek meg. A videóban megosztotta, 1000 olyan ember szürkehályog-műtétjét finanszírozza, akik vakok, vagy majdnem vakok, s nem engedhetik meg maguknak a műtéti költségeket.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A videóban megható előtte-utána felvételek láthatók a páciensekről, de a youtuber készpénzadományokat és egyéb ajándékokat is átadott a több résztvevőnek. A műtéteket Jeff Levenson szemész szakorvos és sebész végezte el a floridai Jacksonville-ben.

Az orvostól sem idegen a jótékonykodás, hiszen Levenson már több mint két évtizede koordinálja a Gift of Sight programot, mely ingyenes szürkehályog-műtétet biztosít a szürkehályog miatt törvényesen is megvakult, nem biztosított betegek számára.

A CNN-nek nyilatkozva Levenson elárulta, az motiválta a programban való közreműködésben, hogy ő maga is átesett egy szürkehályog-korrekciós műtéten. A szakember rámutatott, a világon a vakok felét olyan emberek teszik ki, akiknek csak egy 10 perces műtétre van szükségük, hogy visszanyerjék látásukat.

Rámutatott továbbá:

“A saját szürkehályog-műtétem utáni napokban és hetekben megdöbbentett, hogy milyen fényes, gyönyörű és élénk a világ. De egyszerre megdöbbentett az a gondolat is, hogy világszerte több százmillió, valószínűleg 200 millió ember van, aki szürkehályog miatt vak vagy majdnem vak, és nem jut hozzá a műtéthez.”