Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Mourinho nélkül szárnyal az AS Roma, mindjárt BL-indulást érő helyen állnak

Megint nyert az AS Roma az olasz bajnokságban, úgy tűnik, a lehető legjobb döntés volt Mourinho leváltása, akinek a helyén már De Rossi dolgozik.

Fotó: EPA/ANGELO CARCONI
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem jött hirtelen Mourinho kirúgása Rómában, még akkor sem, ha egy legendás szakemberről beszélünk, aki komoly ajánlatokat utasított vissza az olasz klub miatt. A türelem azonban elfogyott vele szemben, és az AC Milan elleni vereség után megköszönték a munkáját, de nem kizárt, hogy rövidesen ismét egy top-klubot irányíthat.

De Rossit nevezték ki a helyére, aki tökéletes mérleget tudhat a neve mellett a Roma edzőjeként. Összesen négy mérkőzésen van túl vele a csapat, és mind a négy meccsüket megnyerték, amiből az egyik egy barátságos volt az Al Shabab ellen. Azelőtt a Veronával játszottak 2-1-et, majd szintén 2-1-re nyertek a Salernitana otthonában. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Legutóbb pedig hazai pályán küzdhettek meg a Cagliarival, akiket 4-0-val küldtek haza. Már a 2. percben megszerezték a vezetést Pellegrini góljával, aki a 23. percben gólpasszt adott Dybalának. A második félidő elején minden eldőlt, amikor Dybala büntetőből is eredményes tudott lenni, 3-0-ra módosítván ezzel az állást.

Az 59. percben született meg az utolsó gól Huijsenen révén, aki Parades passzát váltotta gólra. Ez a 4-0 erős üzenet volt a riválisoknak, és egyelőre nagyon megy a szekér De Rossival, akinek a vezetésével az 5. helyre ugrott fel a Roma 38 ponttal, és mindössze 1 egységre vannak az Atalantától, akik BL-indulást érő helyen állnak.

Az Atalanta ugyan egy meccsel kevesebbet játszott, így is van miért aggódniuk, addig az AC Milan előnye túl nagynak tűnik. 11 ponttal számol többet a milánói gárda a Románál, míg a Juventus 53 pontos, addig a listavezető Inter 57 egységre van. A Roma számára az egyetlen reális célt a 4. hely megszerzése jelentené, ami óriási siker lenne.