Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Mostantól beszélhetünk is a ChatGPT-hez, és válaszolni is fog

A mesterséges intelligenciával (AI) működő chatbot már nem csupán írásban képes kommunikálni a felhasználókkal.

Fotó: Unsplash/ilgmyzin
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az OpenAI, a töretlen népszerűségnek örvendő chatbot mögött álló startup hétfőn bejelentette, hogy új funkciókat vezet be, köztük azt, hogy a felhasználók oda-vissza hangos beszélgetést folytathatnak a ChatGPT-vel.

A hétfőn közzétett blogbejegyzésben a vállalat viccesre vette a figurát, és azzal poénkodott, hogy az új funkciót arra lehet használni, hogy „esti mesét kérjen a családjától, vagy rendezzen egy vacsoraasztalnál zajló vitát”. A bejegyzése alapján a ChatGPT új funkciója kísértetiesen hasonlítani fog az Amazon Alexa vagy az Apple Siri hangalapú asszisztenseinek funkcióihoz. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Az OpenAI egy demót is megosztott, melyben egy felhasználó arra kéri a ChatGPT-t, hogy találjon ki egy történetet „a Larry nevű hiper-szuper napraforgó sünről”, mire a chatbot emberi hangon megszólalva ténylegesen elkezd mesélni egy történetet, sőt, olyan kérdésekre is tud válaszolni, mint például: „Milyen volt a háza?” és „Ki a legjobb barátja?”.

A vállalat azt is elárulta, hogy profi szinkronszínészekkel működött együtt, hogy létrehozzák a chatbothoz használható öt különböző hangot. A hétfői bejegyzésből az is kiderült, hogy egy újabb funkcióval bővül a chatbot, melynek lényege, hogy a robot ezentúl képet tartalmazó kérdésekre/kérésekre is válaszolhat.

Ez pedig talán az egyik legizgalmasabb funkciója lesz a chatbotnak, hiszen például lefotózhatjuk hűtőszekrényünk tartalmát, majd megkérhetjük a ChatGPT-t, hogy segítsen kitalálni, mi legyen az ebéd, de akár egy konkrét étrendet is kérhetünk a chatbottól.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.