Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Most akár a te nevedet is eljuttatja a NASA a Marsra

A NASA azt tervezi, hogy több millió ember, háziállat, illetve képzeletbeli személy nevét küldi el a vörös bolygóra.

Fotó: Unsplash/NASA
Világűr

Szabó Kata

Szerkesztő

A neveket lézergravírozzák majd egy mikrocsipre, amely egy jövőbeli Mars-misszió része lesz. A cikk megjelenésének időpontjáig a világ minden tájáról 23,5 millióan jelentkeztek, hogy nevüket az űrbe repítsék.

Ahhoz, hogy a nevedet a Marsra küldjék, mindössze egy egyszerű űrlapot kell kitöltened a NASA honlapján, ahol meg kell adnod a neved és az országot, ahonnan származol. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A Send my name to Mars gombra kattintás után egy beszállókártyát kapsz, amely letölthető, kinyomtatható vagy beágyazható a a különböző weboldalakba. Ebben a beszállókártyában az áll, hogy a küldetés az amerikai Cape Canaveralról indul, és 1,7 milliárd kilométer megtétele után a Jezero kráter területén landol. A tervezett indulás időpontját később jelentik be.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai űrkutatási hivatal  névre szóló repülést ajánl a vörös bolygóra. Legutóbb akkor tett így, amikor a 2020-ban a Marsra leszállt Perseverance rover közel 11 millió nevet vitt magával.