Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Fontos emlékeztetőt tett közzé az MLSZ a válogatott mérkőzések előtt

A magyar válogatott tagjai a szurkolók elõtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 11. - 15:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség mindenkinek a figyelmét felhívta, hogy a magyar válogatott következő két mérkőzésén megint nem lehetnek ott a szurkolóink.

Mint az MLSZ a Twitter-fiókján emlékeztetett, a FIFA és az UEFA közös döntése értelmében a szeptemberi válogatott mérkőzéseken nem vehetnek részt sem magyar, sem vendégszurkolók.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Ennek megfelelően pedig a szeptember 5-i Albánia-Magyarország világbajnoki selejtezőre sem válthatnak jegyet a magyar szurkolók – írja a szövetség.

Az UEFA azért döntött Magyarország megbüntetése mellett, mert az Európa-bajnokság ideje alatt diszkriminatív megnyilvánulások érkeztek a szurkolók részéről.

Többek között a Portugália, Franciaország és Németország elleni találkozókon a szurkolók huhuogtak, rasszista és homofób bekiabálásokat tettek és ehhez hasonló transzparenseket tettek ki.

Mivel az európai szövetség zéró toleranciát tanúsít a diszkrimináció minden formája ellen, ezért a magyar szurkolók miatt szankcionálni kellett a magyar válogatottat.

Ennek értelmében pedig a következő két mérkőzésünket zárt kapuk mögött kell játszanunk, ahol nem vehetnek részt magyar drukkerek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.