Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Meglepte Marco Rossit a magyar válogatott szurkolói miatt kirótt büntetés

Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2021. július 11. - 21:24

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a maga részéről nem hallott rasszista és homofób megnyilvánulásokat a lelátóról.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a magyar válogatott szurkolói rasszista és homofób megnyilvánulásai miatt három zárt kapus meccses büntetést kapott az UEFA-tól.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

A szövetség részletesen is ismertette, mely inzultusok voltak azok, például Cristiano Ronaldo ellen, amelyet úgy ítéltek meg, nem fér bele a szabályok szerinti fair szurkolásnak.

Öröm lehet az ürömben, hogy a szeptember 2-i, Anglia elleni, sorsdöntőnek ígérkező hazai vb-selejtezőt nem üres stadionban kell lejátszani, a VB ugyanis a FIFA rendezvénye. A büntetést a következő Nemzetek Ligájában “üljük majd le.”

A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy az ügyben az M1 elérte Marco Rossi szövetségi kapitányt is, aki elmondta, ő maga semmilyen sértő kiabálást nem hallott a nézőktől, azonban hozzátette:

„Az UEFA-nak több felvétele is van, amit biztosan részletesen megvizsgáltak. Szerencsére az angolok ellen telt ház előtt játszhatunk majd, mert a vb-selejtező FIFA-rendezvénynek számít. Zárt kapunál, szurkolók nélkül viszont elvész a labdarúgás varázsa, ezért nagyon sajnálom a döntést.”