Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

A Microsoft feltámasztja a Binget: még a ChatGPT-nél is erősebb lehet

TÉMÁK:
#ChatGPT #Microsoft
Fotó: Unsplash/Zac Wolff
Technológia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Microsoft elfeledett keresőmotorjába új életet lehelnek, ráadásul ha minden a tervek szerint halad, még a ChatGPT teljesítményét is felülmúlhatja.

Az Engadget számolt be arról, hogy a Microsoft bejelentette, feltámasztja elfeledett keresőmotorját, a Binget, és közlésük szerint a következő generációs Bing “sokkal erősebb” nyelvi modellt használ majd, mint a hatalmas népszerűségnek örvendő ChatGPT.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A techóriás a várakozásoknak megfelelően kedden jelentette be, hogy az OpenAI céggel együttműködve a mesterséges intelligencia segítségével fogják fejleszteni a Binget, és egy új generációs verziót adnak ki belőle.

A Microsoft azonban egy kis meglepetéssel is készült, nevezetesen, hogy a Bing következő kiadása egy új, következő generációs nagy nyelvi modellt fog tartalmazni, mely a vállalat állítása szerint “sokkal erősebb”, mint a ChatGPT.

Közlésük szerint ugyanis a következő generációs nyelvi modellt kifejezetten arra tervezték, hogy jeleskedjen a keresésben: az új Bing chatfunkciót és kibővített keresősávot is kínál, mely akár ezer karakter bevitelét is lehetővé teszi.

A keresőmotor alapja egy új, saját fejlesztésű technológia, melyet a Microsoft Prometheus modellként mutatott be: a vállalat szerint a Prometheus előnyei közé sorolhatók többek között a relevánsabb keresési eredmények. A Microsoft azt is állítja, hogy a modell biztonságosabbá teszi a Bing használatát, és lehetővé teszi a vállalat számára a keresési eredmények gyorsabb frissítését is.