Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Miami Beach kihirdette a rendkívüli állapotot a kontrollálatlan tömeg miatt

A tavaszi szünet idejére a floridai Miami Beachre özönlő mulatozók olyan kontrollálhatatlanná váltak, hogy a hatóságok szombaton (március 20-án) rendkívüli állapotot hirdettek és kijárási tilalmat rendeltek el, hogy megakadályozzák a féktelen bulikat.

...svg content...Fotó: Flickr/Paul Beattie
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ez a második év, hogy tilos a bulizás Miami Beachen, a tavalyi tavaszi szünet alkalmával ugyanis épp felszállóágban volt a koronavírus-járvány, így korlátozó intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedhessen tovább a vírus a nagy tömegben.

A hatóságok szombaton bejelentették, hogy a látogatók nem mehetnek az utcákra, az éttermek bezárják kapuikat este 8 órakor a South Beachen, a város éjszakai életének epicentrumában, miután az elmúlt napokban egyre csak fokozódott az erőszak és a rongálás a városban. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Rengeteg ember szegi meg a korlátozó intézkedéseket, többségük annak ellenére is fogyaszt alkoholt közterületen, hogy a helyi hatóságok megtiltották azt. A kijárási tilalom mellett a Miami Beach-szigetet a Miami szárazföldi részével összekötő három hidat most este 10 és reggel 6 között lezárják a forgalom elől, ez alól kivételt képeznek a helyi lakosok, a munkába járók és a szállodák vendégei.

A rendőrség által szombat este közzétett légifotón is látszik, hogy a város fő útvonala, az Ocean Drive csak két órával a kijárási tilalom hatálybalépése után kezd el üresedni. Miami Beachen megszokott a tavaszi szünetre érkező bulizók látványa, ám mivel az Egyesült Államokban eddig a teljes lakosság 13 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást, még nem jött el az ideje a nagy tömegben való bulizásnak.

A város kijárási tilalma elsősorban a közbiztonságról szól, mivel az Ocean Drive-on összegyűlt hatalmas tömegek úgy néznek ki külső szemmel, mintha egy rockkoncertre érkeztek volna a bulizni vágyók, ugyanis olyan sokan vannak, hogy már a járdát sem lehet látni.

Richard Clements, a Miami Beach-i rendőrfőkapitány aggódik, hogy a helyzet kezelhetetlenné válik, mivel csütörtök este több bejelentést is kaptak a helyiektől, akik arról számoltak be, hogy több száz ember vonult ki az utcákra, az éttermek székeit és asztalait használva fegyverként a másik ellen.

A város egyik legismertebb desztinációja, a The Clevelander South Beach pénteken jelentette be, hogy bezárja éttermeit és bárjait, és csak a szállodát fogja működtetni.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.