Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Miami Beach kihirdette a rendkívüli állapotot a kontrollálatlan tömeg miatt

Fotó: Flickr/Paul Beattie
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A tavaszi szünet idejére a floridai Miami Beachre özönlő mulatozók olyan kontrollálhatatlanná váltak, hogy a hatóságok szombaton (március 20-án) rendkívüli állapotot hirdettek és kijárási tilalmat rendeltek el, hogy megakadályozzák a féktelen bulikat.

Ez a második év, hogy tilos a bulizás Miami Beachen, a tavalyi tavaszi szünet alkalmával ugyanis épp felszállóágban volt a koronavírus-járvány, így korlátozó intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedhessen tovább a vírus a nagy tömegben.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

A hatóságok szombaton bejelentették, hogy a látogatók nem mehetnek az utcákra, az éttermek bezárják kapuikat este 8 órakor a South Beachen, a város éjszakai életének epicentrumában, miután az elmúlt napokban egyre csak fokozódott az erőszak és a rongálás a városban.

Rengeteg ember szegi meg a korlátozó intézkedéseket, többségük annak ellenére is fogyaszt alkoholt közterületen, hogy a helyi hatóságok megtiltották azt. A kijárási tilalom mellett a Miami Beach-szigetet a Miami szárazföldi részével összekötő három hidat most este 10 és reggel 6 között lezárják a forgalom elől, ez alól kivételt képeznek a helyi lakosok, a munkába járók és a szállodák vendégei.

A rendőrség által szombat este közzétett légifotón is látszik, hogy a város fő útvonala, az Ocean Drive csak két órával a kijárási tilalom hatálybalépése után kezd el üresedni. Miami Beachen megszokott a tavaszi szünetre érkező bulizók látványa, ám mivel az Egyesült Államokban eddig a teljes lakosság 13 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást, még nem jött el az ideje a nagy tömegben való bulizásnak.

A város kijárási tilalma elsősorban a közbiztonságról szól, mivel az Ocean Drive-on összegyűlt hatalmas tömegek úgy néznek ki külső szemmel, mintha egy rockkoncertre érkeztek volna a bulizni vágyók, ugyanis olyan sokan vannak, hogy már a járdát sem lehet látni.

Richard Clements, a Miami Beach-i rendőrfőkapitány aggódik, hogy a helyzet kezelhetetlenné válik, mivel csütörtök este több bejelentést is kaptak a helyiektől, akik arról számoltak be, hogy több száz ember vonult ki az utcákra, az éttermek székeit és asztalait használva fegyverként a másik ellen.

A város egyik legismertebb desztinációja, a The Clevelander South Beach pénteken jelentette be, hogy bezárja éttermeit és bárjait, és csak a szállodát fogja működtetni.