Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Metaverzumban szolgáló digitális cselédeket készít egy startup

Miközben a metaverzum még távoli jövőnek tűnik, a valóságban egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az algoritmusok és a mesterséges intelligencia irányítsa mindennapi életünket.

...svg content...YouTube/Soul Machines
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az új-zélandi Enter Soul Machines vállalat AI által vezérelt digitális szolgákat hozott létre, melyekkel az ügyfelek közvetlenül kapcsolatba léphetnek a virtuális térben, nem mellesleg oktatási és promóciós célokat is ki tudnak elégíteni – olvasható a The Verge magazin beszámolójában.

A digitális munkaerők pincérként is megállják a helyüket, hiszen képesek feldolgozni kocsmákban vagy bárokban a vendégek kéréseit és rendeléseit, amelyeket valós időben teljesítenek is, így helyettesíthetik a húsvér embereket. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

A Soul Machines virtuális cselédjei a Humans OS 2.0 névre keresztelt operációs rendszer segítségével működnek, ami lényegében egy autonóm animációs platform, mely digitális agyként felfogja a beérkező jeleket, az algoritmus pedig értelmezi az interakciókat, és reagál a környezetére.

A startup vezérigazgatója, Greg Cross elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben saját magunk mását is megalkothatjuk majd a metaverzumban, és anélkül dolgozhatunk különböző munkahelyeken, hogy kitennénk a lábunkat otthonról, és levettük volna a VR- vagy AR-headsetet.

Egyelőre gyerekcipőben jár a technológia, így nem kell attól tartani, hogy hamarosan feje tetejére állhat a világunk, bár sci-fi filmekből és hasonló tematikájú videojátékokból már tudjuk, semmi sem lehetetlen.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt