Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Mészáros Lőrinc Magyar Péterről: ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek

Ezáltal úgy látja, egyáltalán nincs közös pontjuk.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mészáros Lőrinc nemrégiben exkluzív interjút adott, amelynek során számos téma szóba került, egyebek mellett a kormányfőhöz fűződő kapcsolata, a teendőinek priorizálása, illetve a futball is. Előbbi kapcsán elmondta, a miniszterelnökkel való kapcsolata barátság, ami bizalmon alapul, s amikor tehetik, megpróbálnak együtt ebédelni, ilyenkor több dologról is beszélgetni szoktak.

Azt is elmondta, hogy Orbán Viktort „egy nagyon szép ajándékkal” lepték meg, amikor tavaly májusban betöltötte a 60-at. Azt nem árulta el, pontosan mivel, de a kormányfő feleségéről sem feledkeztek meg, aki szintén ünnepelt. Emellett a gazdasági fejlődéséről is szót ejtett, amelynek kapcsán úgy fogalmazott, az nem két nap alatt történt meg. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Állítása szerint az elmúlt 32 év munkájával jutott el odáig, ahol ma van, s a vállalkozói világ minden lépcsőfokát megjárta. „Ebben voltak jobb és kevésbé jó időszakok, de napról napra mindent annak rendeltem alá, hogy mindig legalább egy lépéssel előrébb tudjak jutni az utamon” – jegyezte meg Mészáros Lőrinc.

Ezt követően Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetőjének neve is felmerült, aki a kegyelmi ügy váratlan mellékszereplője lett, s február óta uralja a közéletet. A jogászból lett politikust illetően úgy fogalmazott: „Magyar Pétert én személyesen nem ismerem, nem is avatkozom bele az ügyeibe. A nevét is csak onnan ismertem, hogy Varga Judit volt férje”.

„Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk. Ha valakinek én vagyok a témája, azt nem veszem támadásnak” – tette hozzá Mészáros az Indexnek nyilatkozva. Mint mondta, lehet, hogy Magyar Péternek és Pesty Lászlónak „az a dolga, hogy a köz érdeklődését fenntartsák”, neki viszont az, hogy a vállalatai minél sikeresebbek legyenek.