Messinek és Ramosnak sem megy a francia bajnokságban

Fotó: YouTube/PSG - Paris Saint-Germain

Bense Róbert

2022. január 25. - 19:14

Szokatlan összehasonlítást tettek közzé a két játékosról a Ligue 1-ben mutatott teljesítményük alapján.

Nem feltétlenül ez a legjobb összehasonlítási alap, egyrészt azért, mert az egyik játékos támadó, míg a másik védő, másrészt mert Messi a BL-ben azért már bizonyított, Ramos viszont jóval kevesebb játékpercet kapott.

Persze ezeket megemlíti az El Nacional is, így a lényeget nem is feltétlenül az egymáshoz méregetés, hanem a klubváltási nehézségek szemléltetése jelenti, ugyanis mindkét játékos szinte a teljes pályafutását egyetlen csapatnál töltötte.

A helyzet pikantériája – mint minden focikedvelő tudja -, hogy Messi a Barcelonától, Ramos pedig a Real Madridtól jött, és bár kifejezetten érdekes, hogy veterán karrierjük jelenleg egy szálon fut, sajnos mindkettejükről elmondató, hogy tudásuk alatt teljesítenek.

Ramosnál akár a közelgő távozás lehetősége is felmerült, ugyanis sokat volt sérült és amikor lehetőséget is kapott Pochettinótól, akkor sem tudta azt a szilárdságot biztosítani, amit hátul vártak tőle. A fordulópontot talán pont a legutóbbi, Reims elleni meccs hozhatta meg, melyen végre megtalálta önmagát a 35 éves játékos, és gólt is szerzett.

Messinek szintén egyetlen találata van a bajokságban, ám míg Ramos csupán 4, az argentin 12 mérkőzésen szerepelt, játékpercek tekintetében pedig a spanyolnak 238 jutott, Messinek pedig 892. Ne felejtsük el azonban, hogy Messi a BL-ben kimondottan jól teljesít, öt meccsen öt gólt szerzett ugyanis.

Nagyon úgy tűnik, hogy a két klubikonnak még időre lenne szüksége, hogy másfél évtized után belerázódjanak az új szerepükbe, kérdés, hogy Nasszer Al-Khelaïfi mennyire lesz türelmes. Tény, hogy Messinek erősebb a marketingértéke, ezért Ramos hamarabb kegyvesztetté válhat a PSG-nél. A nyár mindenesetre mindkettejüknél vízválasztó lesz, addigra viszont talán már megszokják az új környezetet is.