Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Titkos szavazás után dőlt el: Merkely Béla marad a Semmelweis Egyetem rektora

Budapest, 2022. december 1. Merkely Béla rektor beszédet mond a Semmelweis Egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szakmai együttmûködési megállapodásának aláírási ünnepségén a Semmelweis Szalonban 2022. december 1-jén. Az egyetem Családbarát Egyetem címet kapott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól, valamint szakmai együttmûködési megállapodást is aláírt a szervezet és a felsõoktatási intézmény. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A rektori tisztségre dr. Kellermayer Miklós és dr. Merkely Béla professzorok pályáztak.

A Semmelweis Egyetem közleménye szerint „a testület tagjai titkos szavazással, 36 számú szavazattal dr. Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát választották rektorjelöltnek.”

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

„A szenátusban a hat egyetemi kar, a Hallgatói Önkormányzat, a Doktori Tanács, a Klinikai Központ és a két érdekképviselet választott képviselői döntöttek a két pályázóról és 36:8 arányban szavaztak arra, hogy továbbra is dr. Merkely Béla vezesse a több mint 250 éve alapított egyetemet.”

Elmondta: “annak tulajdonítja győzelmét, hogy széles körben elismerik szerepét, amiért a Semmelweis Egyetem – Közép-Kelet Európában elsőként – a világ legjobb 250 egyeteme közé jutott.”

Az elmúlt öt év legfontosabb eredménye az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítása, és annak gyakorlatba történő bevezetése volt, melynek következtében tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe, hasonlóan a világ meghatározó és legjobb egyetemeihez – tette hozzá.

„A Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) értelmében a rektorjelölt személyéről szóló javaslatot az egyetem elküldi a fenntartónak. A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője a Kulturális és Innovációs Minisztérium útján továbbítja Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki 2023. július 1-jével öt éves időtartamra bízza meg az egyetem vezetőjét” – közölték.