Merkely: Nem lesz negyedik hullám, sem most, sem pedig szeptemberben

Fotó: Facebook/Dr. Merkely Béla
not image

Takács Petra

2021. május 23. - 11:20

Merkely Béla arra számít, hogy Magyarországon már nem lesz negyedik hullám, ami a lehető legjobb hír lenne, hiszen vannak, akik pontosan ettől tartanak.

A TV2 közölt egy érdekes beszélgetést az ismert és neves szakemberrel, aki nagyon bizakodó, nem számít arra, hogy lesz negyedik hullám Magyarországon. Ez azt jelentené, hogy nemcsak a nyarunk lehet szabadabb, hanem az azt követő időszak is.

„Nem lesz negyedik hullám, sem most, sem pedig szeptemberben. Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is.”

„Nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával. Én örülök, hogy nemcsak egy vakcinára épül a magyar védekezés, mint sok országban. Ha bárki is megpróbálja ezt megúszni, tehát oltás nélkül, az lehetetlen feladatra vállalkozik.”

Merkely szerint csak idő kérdése, hogy az, aki nem akar oltást, mikor lesz fertőzött, aminek adott esetben nagyon súlyos egészségügyi következményei is lehetnek. „Nem lesz COVID 2022-ben. Magyarországon már nyáron sem lesz.”

Már több mint 3 millióan a második oltásukat is megkapták Magyarországon

„COVID-esetek lesznek, elsősorban azok, akik nem veszik fel a vakcinát, azokat külföldi úton, vagy bárhol megkaphatják, de aki be van oltva, átesett és be van oltva, azok olyan mértékben védettek, hogy ott komoly történet nem lehet.”

„Azt is tudjuk, hogy minél több idő telik el az oltás után, annál nagyobb biztonságban vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy az oltás sokkal tovább tart, mint fél év. Ennek ellenére van olyan oltás, aki azt mondja, biztosan kell majd egy harmadik, mert ezt biztosan el akarja adni.”