Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Mérföldkövet ért el Szoboszlai Dominik: ő a 20. legértékesebb játékos az Eb-n

Magyar játékos korábban még soha nem ért el ilyen eredményt!

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismert, a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság idén 2024. június 14. és július 14. között kerül megrendezésre Németországban. Az Eb 24 résztvevője között pedig összesen 371 millió eurót osztanak szét. A sorsolás alapján pedig a magyar válogatott Németországgal, Skóciával és Svéjccal került egy csoportba.

A KNK PR&Média ügynökség hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Transfermarkt átigazolási oldal rangsorában a magyarok csapatkapitánya a 24 résztvevő ország teljes keretét tekintve a 20. helyen áll, ami lenyűgöző eredményt, tekintettel arra, hogy még nem volt olyan kontinenstorna, melyen magyar labdarúgó ilyen előkelő helyen szerepelt volna. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A Transfermarkt adataiból az is kiderült, hogy a távolmaradókat tekintve összesen 573 millió euró „hiányzik” majd az Eb-ről. Tulik Ágnes, a vegas.hu sportfogadási oldalt üzemeltető LVC Diamond Kft. marketingigazgatója emlékeztetett arra, hogy nem lesz ott a holland válogatottban a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem.

A Barcelona játékosa, Pablo Martín Páez Gavira, ismertebb nevén Gavi, aki éppen egy válogatott meccsen dőlt ki hosszú időre, szintén nem lesz ott, ahogyan a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois sem erősíti majd a belga csapatot. David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, őt ebben térdsérülése akadályozza.