Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Merényletre készülő ukrán ügynököket kaphatott el az FSZB

Orosz jelentések szerint az ügynökök merényletre, terrorcselekményekre készültek Herszon megyében.

...svg content...Fotó: Ukrán zászló egy megrongálódott iskolaépület falánál az orosz megszállás alól felszabadított Herszon megyei Arhanhelszke településen 2022. november 6-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Őrizetbe vették az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kilenc diverzánsát, akik helyi tisztségviselők ellen terveztek terrorcselekményeket elkövetni az Ukrajnától elcsatolt Herszon megyében – közölte kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A gyanúsítottak felettese a közlemény szerint Szamir Sukjurov, Viktor Homjak és Dmitro Szidej volt az SZBU-nál. Az FSZB tájékoztatása értelmében a három megnevezett parancsnok nem tartózkodik a régióban. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A fogvatartottaktól több mint öt kilogramm plasztidot, elektromos detonátorokat, három gránátot, kézifegyvereket és lőszereket, valamint felderítéshez használt speciális eszközöket foglaltak le.

Az orosz rendfenntartó erők megtaláltak és hatástalanítottak egy járművet is, amelybe a szabotőrök egy merényletkísérlethez pokolgépet szereltek be. A gyanúsítottak ellen nemzetközi terrorcselekmény címén indult büntetőeljárás.

(MTI)

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.