Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Elfogtak egy feltételezhetően merényletre készülő orosz-ukrán férfit a párizsi repülőtér közelében

A hivatalos tájékoztatás szerint őrizetbe vettek egy feltételezhetően merényletre készülő orosz-ukrán állampolgárt a párizsi repülőtér közelében.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dmytro Nushtaiev
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Letartóztatott a francia rendőrség egy 26 éves orosz-ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos cselekményt tervezett Franciaországban. A férfi korábban megsebesítette magát egy robbanószerkezettel – erősítették meg szerda este az illetékes hatóságok a Le Journal du Dimanche című lap értesülését.

A Donbasz régióból származó, orosz és ukrán útlevéllel is rendelkező férfit hétfő este vették őrizetbe.  A gyanúsítottat először a mentősök látták el hétfő délután, miután egy robbanást követően égési sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállították, ahol őrizetbe vették és kihallgatták – közölte az országos terrorellenes ügyészség. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított „nemrég” érkezett Franciaországba, és a Párizstól északra található Roissy-en-France település – ahol a Roissy-Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér is található – egyik hoteljében foglaltak a nevére szobát. A terrorellenes ügyészség közlése szerint ebben a hotelszobában a nyomozók „robbanószerkezetek gyártására használatos eszközöket és anyagokat” találtak, és az egyik ilyen eszköz felrobbant, a hotelt ki is kellett üríteni.

Kedden a terrorellenes ügyészség vette át az ügyben a nyomozást, és erőszakos cselekmény tervének gyanúja miatt indított eljárást. A vádhatóság terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel, valamint robbanóanyag vagy robbanóanyag előállítására alkalmas anyag birtoklásával vádolja a gyanúsítottat. 

A nyomozás első megállapításai szerint a Donbaszból származó gyanúsított vállaltan oroszbarát elkötelezettségű, két évig harcolt az orosz hadsereg kötelékében – jelezték nyomozati források az AFP hírügynökségnek. Pénteken a belügyminisztérium azt közölte, hogy a francia titkosszolgálatok az év eleje óta három, 2017 óta pedig ötven terrorcselekményt hiúsítottak meg.

(MTI)

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.