Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

Mennyit érhet most Szalai Ádám, miért távozik, és hol folytathatja tovább?

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz Szalai Ádám jövőjével, de talán az sem zárható ki a forgatókönyvek közül, hogy hazai környezetben folytassa tovább.

Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz Szalai Ádám jövőjével, de talán az sem zárható ki a forgatókönyvek közül, hogy hazai környezetben folytassa tovább.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Szalai Ádám december elején lesz 33 éves, így lassan ő is a „veteránok” közé léphet. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne futballozhatna továbbra is magas szinten. Világklasszis példa erre Zlatan Ibrahimovic, aki lassan 40 éves, de még mindig a Seria A egyik legfontosabb tagja.

Ha ezt vesszük alapul, a magyar válogatott csatárnak még sok ideje van hátra a profi futballban, bár a svéd óriás egy valódi kivétel. Az azonban kissé abszurd lenne, ha komolyan sérülések nélkül ne lenne még legalább 2-3 éve Ádámnak.

A csatárnak is voltak nehezebb időszakai, de az finoman szólva is mellette szól, hogy 2006 óta javarészt Németországban, a Bundesligában játszhat. A Honvéd és az Újpest egykori ifistája egészen fiatalon került a Stuttgarthoz, majd 2007 és 2010 között a Real Madrid második csapatánál szerepelt.

Mainzban először 2010-ben játszott, akiket 2013-ban elhagyott a Schalke kedvéért. Ez csak egy rövid kitérő volt a részéről, és a 1899 Hoffenheim, valamint a Hannover 96 futballistájaként hívta fel magára a figyelmet, még mielőtt 2019-ben visszatért volna Mainzba.

Mint arról korábban Kicker beszámolt, a magyar válogatott játékosnak nincs jövője a németeknél, amiről Rouven Schröder sportigazgató beszélt, utalván arra, hogy sportszakmai szempontokból döntöttek úgy, hogy megválnak a futballistától.

Schröder hangsúlyozta, már tájékoztatták Ádámot a döntésről, és arról, nem szerepel a jövőbeni terveik között. Egyszerűen nem valószínű, hogy annyi játékpercet tudnának adni számára, mint amit idén remélne, valamint különösen fontos számára a magyar válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság, tehát ideálisabb lenne egy új klubot keresnie, ahol többet játszhatna.

A transfermarkt.com adatai alapján Szalai jelenleg 1 millió eurót érhet. Legmagasabban 2013 januárjában értékelték, amikor 7 millió euróra saccolták az árát. Pillanatnyilag ez a szám sokkal kisebb, és kérdéses, hogy hol folytatja tovább.

A BILD is arról ír, hogy a Mainz 05 azonnali hatállyal megvált a játékosától, és a háttérben bérvita játszhatott szerepet. A németek megtudták, hogy a koronavírus okozta válság miatt a játékosok az év elején lemondtak a fizetésük egy részéről, és megállapodtak abban, hogy ha a klub pénzügyi helyzete ismét ideálisabbá válik, akkor esetlegesen utólag rendezik velük a számlát.

Egyelőre nem lesznek további ilyen kifizetések, és ez állítólag olyan beszélgetésekhez vezetett, aminek a végén a klub meghozta a döntést a játékosról. A BILD szerint Szalai rámutatott arra, hogy a szerződésében garantált volt az összeg. Schröder pedig már nem kezdett további megbeszéléseket a magyarral.

A tapasztalt támadó néhány külföldi klub számára is érdekes opciót jelenthet, elsősorban Németországban, ahol már jól ismerik őt. A magyar csapatoknál pedig talán sorba is állnának érte, kérdés, hogy az esetleges bérigény ezt milyen módon tehetné lehetővé.

Zidane még mindig parádésan készít le, hatalmas gól is lett belőle – videóval