Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, így nyithat Magyarország!

Kihirdette a kormány az ország újraindításáról szóló nemzeti konzultáció végeredményét, melynek alapján – a beoltottsági számokhoz igazodóan – megkezdheti majd a nyitást Magyarország. Ezek alapján kiderült, hogy a magyarok 88 százaléka támogatja a fokozatos újranyitást, mindössze 12 százalékuk felelt úgy, hogy egy lépésben kell nyitni.

...svg content...Nyíregyháza, 2021. január 31. A nyíregyházi Vay Ádám körút a kijárási korlátozás idején, 2021. január 31-én este. A kormány március 1-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány második hulláma miatt hozott védelmi intézkedéseket, közte az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalomra vonatkozót is. A tiltás november 11. óta van érvényben az országban, amely alól csak igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára köszönetet mondott annak az 528 ezer embernek, aki elmondta a véleményét.

Kiemelte, a kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

„A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban”

mondta Dömötör Csaba.

Hangsúlyozta, a kormány azon dolgozik, hogy amint a járvány visszaszorul és nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon.

Az államtitkár a konzultáció eredményeiről szólva kifejtette, a résztvevők 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

Elmondta, 74 százalék szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett.

„Az éttermek és szállodák nyitása ügyében ez a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban pedig 75 százalékos” – közölte Dömötör Csaba.

A kormány képviselője aláhúzta, a résztvevők 58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket, sporteseményeket látogathassanak.

Kiemelte, a külföldiek belépésével kapcsolatban a válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarországra csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A konzultáció részletes eredményeit a kormány internetes oldalain is közzéteszi – jegyezte meg Dömötör Csaba.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.