Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Megtelt a nyári hónapokra a Balaton, rekordforgalom lehet idén a turizmusban

MTI/Balogh Zoltán
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hétről hétre nő az előfoglalások száma a Balaton környékén, a nyári hónapokra már több mint egymillió vendégéjszakát lekötöttek.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, az eddigi adatok alapján a Balaton-térség szálláshelyei a legnépszerűbbek, őket követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke – írta a Napi.hu híportál.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

A Balaton a nyári hónapokra már megtelt, ezért nincs szükség a reklámra, ám a fejlesztések így sem maradhatnak el, a cél ugyanis, hogy a Balaton környéke európai és környezetbarát üdülőhellyé váljon.

Guller hozzátette, úton vagyunk a normális élet felé, hiszen a beoltottak száma átlépte a négymilliót, ezért szombattól kezdődően védettségi igazolvánnyal ismét elérhetőek országszerte a szolgáltatások és a szálláshelyek, illetve az éttermek belső terei és a fürdők is.

Az MTÜ vezérigazgatója közölte, Magyarország a többi uniós tagállamhoz képest csaknem kétszeres sebességgel halad a covid elleni oltások beadásával, ezáltal a harmadik járványhullám miatt november óta veszteglő turizmus szereplői a teraszok nyitása után megkezdhetik az újraindulást.