Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,668 $

Megremegett a kriptopiac, ezért zuhannak az árfolyamok

Az egyik legnagyobb kriptovalutákkal foglalkozó bank bajba került.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Silvergate Capital Corp részvényei csaknem tíz százalékot zuhantak hétfőn, miután a bank felfüggesztette kriptopénz-fizetési hálózatát, és kétségeit fejezte ki az üzletmenet működtethetősége kapcsán.

A bank már péntek este közölte, hogy „kockázatalapú döntést hozott” a Silvergate Exchange Network azonnali hatállyal történő megszüntetéséről, amely a pénzintézet egyik legfontosabb ága volt – számolt be róla a CNA.

„A Silvergate Exchange Network a Silvergate legfontosabb terméke volt, amely a betétesek számára a fő vonzerőt jelentette” – közölték pénzügyi szakértők, akik azt is elmondták, hogy ez a lépés azt is jelentheti, hogy akár a bank felszámolása is megindulhat.

A hírre a kriptohitelezéssel foglalkozó Signature Bank részvényei szintén nagyjából 2,5 százalékot estek, míg a Coinbase Global kriptotőzsde részvényei nagyjából 1 százalékkal csökkentek. A bitcoin és az ethereum árfolyama is bezuhant, 4,8%-ot estek.

A Silvergate részvényei pénteken 4,86 dolláros, rekordalacsony szintre zuhantak, ezzel értékük közel 98 százalékát veszítették el a 2021 novemberi csúcs óta. A szakértők szerint a csődeljárás a legvalószínűbb forgatókönyv, ami részvényenként 5 dolláros felszámolási értéket jelenthet.

Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Súlyos kihívásokkal néz szembe a MÁV a hőhullám és az elavult infrastruktúra miatt.