Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Megremegett a kriptopiac, ezért zuhannak az árfolyamok

Fotó: Unsplash
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az egyik legnagyobb kriptovalutákkal foglalkozó bank bajba került.

A Silvergate Capital Corp részvényei csaknem tíz százalékot zuhantak hétfőn, miután a bank felfüggesztette kriptopénz-fizetési hálózatát, és kétségeit fejezte ki az üzletmenet működtethetősége kapcsán.

A bank már péntek este közölte, hogy „kockázatalapú döntést hozott” a Silvergate Exchange Network azonnali hatállyal történő megszüntetéséről, amely a pénzintézet egyik legfontosabb ága volt – számolt be róla a CNA.

“A Silvergate Exchange Network a Silvergate legfontosabb terméke volt, amely a betétesek számára a fő vonzerőt jelentette” – közölték pénzügyi szakértők, akik azt is elmondták, hogy ez a lépés azt is jelentheti, hogy akár a bank felszámolása is megindulhat.

A hírre a kriptohitelezéssel foglalkozó Signature Bank részvényei szintén nagyjából 2,5 százalékot estek, míg a Coinbase Global kriptotőzsde részvényei nagyjából 1 százalékkal csökkentek. A bitcoin és az ethereum árfolyama is bezuhant, 4,8%-ot estek.

A Silvergate részvényei pénteken 4,86 dolláros, rekordalacsony szintre zuhantak, ezzel értékük közel 98 százalékát veszítették el a 2021 novemberi csúcs óta. A szakértők szerint a csődeljárás a legvalószínűbb forgatókönyv, ami részvényenként 5 dolláros felszámolási értéket jelenthet.