Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,644 $

Meglepő indokkal hívtak vissza több millió Teslát, Elon Musk cége máris reagált

A Cybertruckot is érinti az apró, de a hatóságok szerint nem elfogadható hiba.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Csaknem 2,2 millió, az Egyesült Államokban eladott Teslát érint a hiba, ám a vállalat és a tulajdonosok számára egyaránt jó hír, hogy könnyen orvosolható problémáról van szó.  A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal közleménye szerint a műszerfalon helytelen betűméret jelenik meg a fék, a parkoló és az ABS hibajelzéseinél.

Emiatt az érintett járművek nem felelnek meg a 105. számú, „Hidraulikus és elektromos fékrendszerek” és a 135. számú, „Könnyűgépjárművek fékrendszerei” című szövetségi gépjárműbiztonsági szabvány követelményeinek” – számolt be róla az Edmunds. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A közlekedésbiztonsági hivatal szerint a visszahívás az alábbi modellekre vonatkozik:

  • 2012-2023 Tesla Model S
  • 2016-2024 Tesla Model X
  • 2017-2023 Tesla Model 3
  • 2019-2024 Tesla Model Y
  • 2024 Tesla Cybertruck

Mivel azonban a Tesla az összes visszajelzője a központi kijelzőn, digitális formában van jelen, ezért azok javítása egy egyszerű frissítéssel megoldhatók, a Tesla pedig már hozzá is fogott a javításhoz. Érdekesség, hogy erről a tulajdonosokat postán értesítik, a leveleket március 30-ig küldik ki az érintetteknek.

Harry Kane klasszis góljával nyerte meg a Lipcse elleni rangadót a Bayern München

Harry Kane a hosszabbításban döntötte el a 3 pont sorsát a Lipcse ellen Münchenben, ami apró sebtapasz lehet az elmúlt időszakra.