Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Elon Musk séta közben mutatta meg Optimust, a Tesla éjfekete humanoidját

Egyesek frászt kaptak tőle, míg mások alig várják, hogy elterjedjen.

Fotó: unsplash | illusztráció
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Elon Musk nem mindennapi felvételeket osztott meg a Tesla által fejlesztett, Optimus elnevezésű robotjáról, amely reményei szerint a közeli jövőben az emberek segítségére lesz. A milliárdos üzletember az X-en tette közzé azt a videót, melyben a robot egy gyárban sétálgat.

A felvétel különlegessége, hogy a humanoid nem kapott külső borítást, így számos részlet kivehető volt rajta. Musk meglehetősen lazán csak annyit írt a videó mellé: „sétálok egyet Optimusszal”. A kommentelők közül már nem mindenki volt ennyire kedélyes a robot láttán – írja a Daily Mail. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Egyesek aggódva reagáltak, miszerint nem fog jól elsülni a robotok forradalma, többen attól tartanak ugyanis, hogy a humanoidok az emberek ellen fordulnak. Mások ugyanakkor lenyűgözőnek tartják a fejlesztést, amely az iparban és az egészségügyben ugyanúgy fontos szerepet vállalhat, mint a személyi robotok elterjedésében.

Az Optimusról már számos részlet napvilágot látott, a 180 centi magas, közel 70 kilogrammos szerkezet csaknem 20 kilónyi terhet képes cipelni, sebességét 5 mérföld/órában határozták meg. A költségek egyetlen példány esetén elérhetik a 20 ezer dollárt, így hozzávetőlegesen 7 millió forintot kellene érte fizetni.