Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Megjelent a halvány fény a koronavírus-alagút végén Belgiumban?

Az előzetes jóslatok szerint lehetséges, hogy Belgium átvészelte a második hullám legerősebb „viharát”, és ettől a ponttól kezdve csak kisebb számokat fognak kapni.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Az előzetes jóslatok szerint lehetséges, hogy Belgium átvészelte a második hullám legerősebb „viharát”, és ettől a ponttól kezdve csak kisebb számokat fognak kapni.

A belgák az elsők között léptek be a második hullámba a koronavírus idején Európában. A számok egyre és egyre nagyobb ívet vettek, miközben rengetegen kerültek kórházba, és az egészségügyi rendszer óriási nyomás alá került, hasonlóan például Franciaországhoz. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Most azonban lehetséges, hogy Belgium elérte a második hullám csúcsát, amiről Steven Van Gucht professzor, a Belga Egészségügyi Hatóság vírusbetegségekért felelős főnöke beszélt. A CNN idézete szerint a szakember a számok alapján azt gondolja, hogy elérhették a második hullám csúcsát.

„A fertőzések száma továbbra is enyhén csökken, valamint a jelek szerint a kórházi felvételek száma először mutat enyhe visszaesést. A halálozások száma azonban még mindig nagyon magas, de itt is azt látjuk, hogy lassulni látszik ennek a tempója.”

A professzor hozzátette, ennek ellenére a fertőzések száma továbbra is nagyon magas. Csehország mellett Belgiumban a legmagasabbak a számok Európában. Október 27-én 22 121 volt a napi új betegek száma, és egyelőre úgy fest, ez volt a csúcs. Európán belül mások még csak most haladnak felfelé, mint például a britek.

Először fertőzött embert a H1N2-es vírus Kanadában

Azóta az új esetek száma folyamatos csökkenést mutatott. Az elmúlt héten átlagosan 13 213 új esetet jelentettek, szemben az azt megelőző héttel, ami 16 067 új eset volt. A világjárvány kezdete óta Belgiumban eddig közel 480 000 koronavírus-beteget, és több mint 12 500 halálos áldozatot regisztráltak.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.