Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

A megjelenés napján több mint 1 millió példányt adtak el Harry herceg könyvéből

Fotó: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását. MTI/EPA/Andy Rain
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek ellenére egy felmérés arra mutatott rá, hogy már csak az emberek 24%-a vélekedik pozitívan a hercegről, szemben az egy évtizeddel ezelőtti 80%-kal.

A Penguin Random House közleménye szerint Harry herceg Spare (Tartalék) című önéletrajzi könyve január 10-én, kedden jelent meg, s már azon a napon 1,4 millió angol nyelvű példányt adtak el belőle Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Kanadában.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Az eladási számokat azután közölték, hogy a memoár megjelenése után készült első közvélemény-kutatás eredményei rávilágítottak, a sussexi herceg népszerűsége továbbra is zuhanórepülésben van, már ami az Egyesült Királyságot illeti – írta az RTL Today.

A The Times-ban megjelent YouGov-felmérés szerint az emberek mindössze 24%-a vélekedik pozitívan a hercegről – az egy évtizeddel ezelőtti 80%-hoz képest -, 68%-uk pedig meglehetősen kritikusan, ám a 65 év felettiek körében ez az arány még magasabb.

Ennek oka feltehetően az lehet, hogy néhány elég meglepő információ látott napvilágot a könyv nyomán, mint például az, hogy 2019-ben Vilmos állítólag rátámadt Harry-re, amikor veszekedtek, illetve az is, hogy a testvérek egykor azért könyörögtek az apjuknak, ne vegye feleségül Camillát.

A Mandiner beszámolója szerint a 38 éves volt katona azt is elárulta, hogy az Afganisztánban töltött ideje alatt 25 tálibot ölt meg, amelyen sokan felháborodtak, továbbá a kábítószert is kipróbálta 17 évesen.